1·Lectures met Jurriaan van Stigt over Mali

donderdag 19 februari 2015, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

Architect Jurriaan van Stigt vertelt over zijn werk voor Stichting Dogon Onderwijs, een organisatie die scholen bouwt voor kinderen van het Dogonvolk in Mali, Afrika.

Het Dogonvolk leeft rondom de indrukwekkende Bandiagara kliffen in Mali. Vanwege hun bijzondere cultuur en eeuwenoude tradities is dit gebied door Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen. Stichting Dogon Onderwijs werd opgericht Joop en Gonny van Stigt, de ouders van architect Jurriaan van Stigt (LEVS architecten).

De lezing vindt plaats op donderdagavond 19 februari, start 20.00 uur, in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213. Kaarten à €5 zijn te koop aan de deur vanaf 19.30 uur. Academiestudenten en medewerkers hebben vrij toegang op vertoon van de college- of medewerkerspas. 
De voertaal is Engels.

1·Lectures is de opvolger van de Capita Selecta-lezingen en de Arcam-lezingen, bedoeld voor Academiestudenten en alle andere belangstellenden. Deskundigen, grootheden, nieuwkomers en buitenstaanders worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen over onderwerpen in de architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp.

Delen