Intreerede Gabriel Lester als Artist in Residence

donderdag 12 februari 2015, 20:00 - 21:30 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

De Academie van Bouwkunst heeft beeldend kunstenaar en filmregisseur Gabriel Lester uitgenodigd om als Artist in Residence een aantal bijzondere onderwijsprojecten te realiseren. Op donderdag 12 februari a.s. spreekt Lester zijn intreerede uit in de Hoge Zaal in de Academie van Bouwkunst. 

Op donderdagavond 12 februari 20.00 uur (vrij entree) spreekt Gabriel Lester (1972) in de Academie van Bouwkunst (Waterlooplein 213) over zijn autonome praktijk en het interdisciplinaire samenwerkingsverband PolyLester. Met studenten van de Academie van Bouwkunst, de Nederlandse Filmacademie en de Theaterschoolopleiding Scenografie gaat Lester dit jaar ontwerpend onderzoek doen naar het thema 'architectuur & licht'. 

Gabriel Lester is de opvolger van Michiel Schwarz, Rianne Makkink, Jeanne van Heeswijk, Jeroen Kooijmans, het duo Adriaan Beukers en Ed van Hinte, Erik Kessels, Krisztina de Châtel, Luc Deleu en Paul Shepheard. Het Artist in Residence (AIR) programma is een programma in samenwerking met de verschillende faculteiten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Het AIR-programma stimuleert innovatie en confrontatie met actuele artistieke impulsen. Resultaten van het AIR-programma worden in- en extern onder de aandacht gebracht door middel van het periodieke tijdschrift ON AIR.

Donderdag 12 februari, aanvang 20.00 uur, Hoge Zaal. Voertaal is Engels. Vrij entree.

Delen