1 Lectures met Wim de Wagt

donderdag 11 september 2014, 20:00 - 21:00 uur
Academie van Bouwkunst
Waterlooplein 211-213
1011 PG Amsterdam

De lezingenreeks 1 Lectures opent op 11 september, op de dag af dertien jaar na de aanslagen door Al Qaeda van 2001, met architectuurhistoricus en schrijver Wim de Wagt die een lezing houdt over de wederopbouw van het World Trade Center in New York. In een verhaal van een uur, met veel unieke beelden, gaat hij onder meer in op de betekenis van architectuur als kunst van het herinneren.

1 Lectures
1 Lectures is de opvolger van de Capita Selecta-lezingen van de Academie en van de Arcam-lezingen in de Brakke Grond. De reeks is bedoeld voor architectuurstudenten en alle andere belangstellenden. Deskundigen, grootheden, nieuwkomers en buitenstaanders worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen over onderwerpen in de architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp.

Bezoekersinformatie
De lezingen vinden plaats op donderdagavonden, start 20.00 uur, in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213. Kaarten à €5 zijn te koop aan de deur vanaf 19.30 uur. Academiestudenten hebben vrij toegang op vertoon van de collegekaart. De voertaal is Engels.

Delen