Naar inhoud
 

Contact?

Mail ons studiesecretariaat

 

Vragen?

Ga naar FAQ

Aanmelding en toelating

De aanmeldprocedure maakt onderscheid tussen Nederlandse en internationale studenten. Het criterium hiervoor is nationaliteit! Wonen in of buiten Nederland is geen criterium.

De Academie van Bouwkunst aanvaardt een beperkt aantal kandidaten om de masteropleidingen te volgen. Uit de kandidaten die volgens hun vooropleiding in aanmerking komen voor toelating, wordt een selectie gemaakt op basis van motivatie en portfolio.

Voorwaarde voor inschrijving aan de Academie van Bouwkunst is dat de student tijdens de studie beroepservaring in het werkveld opdoet, door minimaal 20 uur per week een baan te hebben op een voor de opleiding relevante werkplek. Zie de tab Toelatingseisen

Kijk zeker ook op de website van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met name de info over studentenzaken.

NEDERLANDSE STUDENTEN

(Studenten met de Nederlandse nationaliteit)

 
Als je geïnteresseerd bent om een masteropleiding te volgen aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, dan kun je hier alles lezen over de toelatingseisen, de aanmeldingsprocedure, het collegegeld en de belangrijke deadlines.

- de toelatingseisen
de aanmeldings- en de selectieprocedure
- het collegegeld
belangrijke data

Wanneer je een master Architectuur, Stedenbouw of Landschapsarchitectuur wilt volgen, maar geen bouwtechnische opleiding hebt en/of belangrijke vakkennis of ontwerpvaardigheden mist, dan kun je wellicht de pre-master Architectuur & Techniek of de pre-master Stedenbouw & Landschapsarchitectuur volgen.

INTERNATIONALE STUDENTEN

(Studenten met een niet-Nederlandse nationaliteit)

 
Voor internationale studenten zijn er drie mogelijkheden om te studeren aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam:

1. Als reguliere masterstudent (4 jaar).
Internationale kandidaten kunnen zich aanmelden voor de 4-jarige masteropleiding, mits ze gekwalificeerd zijn en aan de eisen voldoen. Aanvragers moeten over een geschikte vooropleiding beschikken en een bewijs van bekwaamheid in de Engelse taal kunnen overleggen, zie tabblad Toelatingseisen.

2. Als uitwisselingsstudent (1 of 2 semesters)
Uitwisselingsstudenten zijn studenten van scholen die ofwel een ‘Erasmus’, ofwel een ‘EMiLA’ uitwisselingsovereenkomst hebben met de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Uitwisselingsstudenten kunnen één of twee semesters aan het programma van het 2e of 3e jaar deelnemen, mits hun niveau voldoet aan de eis (minstens een relevante bacheloropleiding). Aanvragers moeten worden voorgedragen door hun thuisinstelling! Ook voor hen is de deadline 1 april.

Toelating is niet alleen afhankelijk van een bilaterale uitwisselingsovereenkomst tussen de scholen, maar ook van de geschiktheid van de student. De selectieprocedure vindt plaats op basis van motivatie en het portfolio. Bij toelating wordt geen collegegeld in rekening gebracht.
Aanvragers moeten bewijs van bekwaamheid in de Engelse taal kunnen overleggen, zie tabblad Toelatingseisen

3. Als gaststudent of ‘free mover’ (1 of 2 semesters)
De mastercursussen worden in het Engels aangeboden en staan daarom open voor gaststudenten (ook wel 'free movers' genoemd). Deze studenten kunnen één of twee semesters aan het programma van het 2e of 3e jaar deelnemen, mits hun niveau voldoet aan de eis (minimaal een relevante bacheloropleiding). De selectieprocedure vindt plaats op basis van motivatie en het portfolio. Bij toelating betalen gaststudenten het instellingscollegegeld voor één of twee semesters. Zie info van de AHK over collegeld.
Aanvragers moeten bewijs van bekwaamheid in de Engelse taal kunnen overleggen, zie tabblad Toelatingseisen

Anders
Wanneer je een master Architectuur, Stedenbouw of Landschapsarchitectuur wilt volgen, maar geen bouwtechnische opleiding hebt en/of belangrijke vakkennis of ontwerpvaardigheden mist, dan kun je wellicht de pre-master Architectuur & Techniek of de pre-master Stedenbouw & Landschapsarchitectuur volgen.

Delen
 

Contact?

Mail ons studiesecretariaat

 

Vragen?

Ga naar FAQ